Kaļķošana ir būtisks augsnes uzlabošanas process, kas nodrošina optimālu skābuma līmeni (pH 6-7) augu ražas nodrošināšanai. Tas ir īpaši svarīgi graudaugu un pākšaugu audzēšanā. Augsnes kaļķošana ne tikai regulē augsnes skābumu, bet arī uzlabo augiem nepieciešamo barības elementu pieejamību, kā piem. fosforu, slāpekli, sēru, kalciju, magniju un molibdēnu.
Kaļķošanas procesā uzlabojas ne tikai augsnes barības elementu pieejamība, bet arī tās mikrobioloģiskais stāvoklis. Tas stimulē derīgo baktēriju, piemēram, slāpekļsaistītāju un nitrificētāju attīstību, samazinot augsnes sēņu un parazitāro sēņu ietekmi. Turklāt kaļķošana pozitīvi ietekmē augsnes fizikālās īpašības, veicinot noturīgākas augsnes struktūras veidošanos un tādējādi uzlabojot augsnes auglību. Kaļķošana ir būtisks solis ceļā uz bagātīgu ražu!